ISU Hargita: Az elmúlt 24 óra beavatkozásainak mérlege (2024.06.19)

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Hargita megyei tűzoltóság tegnap, 2024. június 19-én megyénk lakosságától érkezett 12 kérés kezelése érdekben intézkedett.

A SMURD legénysége 8 bajba jutott személynek nyújtott egészségügyi elsősegélyt, a műszaki mentőcsapatok pedig egy sérült autóba szorult áldozat kiemelését, a tűzoltó erők pedig a tűzmegelőzési és oltási intézkedések biztosítását végezték egy közúti balesetet követően a DN 13 B úton, a Bucsin térségében.

A fenti bevetésekkel egyidejűleg a tűzoltók 2 tűz oltásán is részt vettek.

Így az első hívás, amely 17:50 körül érkezett a 112-es segélyhívószámra, egy autóban keletkezett tűzről számolt be, a maroshévízi Sportivilor utcában, és az esemény kezeléséhez a maroshévízi II-es sz. beavatkozó őrség tűzoltóit mozgósították a helyszínre. A tűz, amelyet a beavatkozó erők kevesebb mint 30 perc alatt lokalizáltak és oltottak el, a gépkocsi éghető részeinek égését eredményezte, a jármű első része 20%-os arányban károsodott. A vizsgálatok valószínűsíthető okként elektromos rövidzárlatot jeleztek.

A Hargita megyei sürgősségi esetek felügyelősége diszpécser irodájába 19:40 körül érkezett egy második hívás, amely egy újabb tűzesetet jelzett, ezúttal Zetelakán egy gázpalacknál, ekkor a székelyudvarhelyi tűzoltóság és a zetelaki önkéntes tűzoltóság azonnal a helyszínre vonult két vízzel és habbal oltó járművel. A csapatok helyszínre érkezésekor a valószínűleg éghető gázok szivárgása által okozott tüzet a zetelaki önkéntes tűzoltók éppen felszámolták, és folytatták a palack körüli esetleges kitörések ellenőrzését és a csap lezárását. Szerencsére a tűz csak a gázpalackot érintette, más anyagi kár vagy sérült nem volt.

Ugyanakkor 4 RO-Alert üzenetet küldtek medve jelenléte miatt Székelyvarság és Gyergyótölgyes lakóinak.

Az operatív csapatok továbbra i készenlétben vannak a vészhelyzetek hatékony kezelésére és elsősegélynyújtásra.

Keresse fel a www.fiipregatit.ro weboldalt, és/vagy töltse le az ingyenes DSU mobilalkalmazást az AppStore-ból vagy a Google Play-ről, hogy többet tudjon meg arról, mit kell tenni vészhelyzet előtt, alatt és után.

  • Információs és Közkapcsolati Osztály

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy