Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Vaslábi köszöntő, nemzeti örökség. Erőteljes királyság és egyesüléspárti üzenet

 

A valódi románok mindig meglepőek. A román nemzet gyakran szembesült a változások hullámával, amely fenyegette az ősi tűzhely eltűnését – ahol a nemzet minden értéke csendben készül. Függetlenül az idők mostohaságától az emberek mindig tudta előre nézni, gyakran dallal, nép játékokkal, kolindákkal és köszöntőkkel erősítve lelküket.

Ilyen embereket találunk ma is Románia szívében, Vaslábon. A Tepelus családban generációk óta őriznek az egyesülésről és királyságról szóló köszöntőt, ami mára nemzeti örökséggé vált, és most megosztják a nagyközönséggel.

Corneliu Tepelus lelkesen meséli el, hogy a nagyapja a nyolcvanas években megtanított neki egy másfajta, amennyire szép, azokban az időkben legalább annyira veszélyes köszöntőt. A szöveg hatalmas királyságpárti üzenetet tartalmaz, Ferdinánd királyról van szó, az egyesülésről és a szövegben kutyának nevezett ellenség megsemmisítéséről.

Hol lehet manapság köszöntőt hallani a királyságról, normalitásról és az egyesülésről? Különösen I. Ferdinánd királyról, akit „egyesítő”-nek is neveznek? Gyermekkorom óta ismerve ezt a köszöntőt, a Királyi Háznak, királyságnak és az Egyesülésnek dedikálva ajánlom e román stílusban előadott versszakokat.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.