Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Idén az országos képességvizsgát az érettségi vizsga utánra ütemezték. 3 héttel meghosszabbodik a tavaszi szünet

Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter március 23-án, kedden sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az iskolák legalább április 1-ig nyitva maradnak, ugyanakkor azt is, hogy az országos képességvizsgára az érettségi vizsga után kerül sor.

Az érettségi vizsgára június 28. és július 1. között, míg az Országos felmérésre július 5. és 8. között kerül sor.

“A március 31-én végződő szimulációkat nem zavarják, így az iskolák legalább április 1-ig nyitva maradnak (…) Az érettségi vizsgát az eredetileg megszabott időpontokban tartják. Egy másik előny, a március 31-ig tartó szimuláció mellett, hogy a II., IV. és VI. osztályosok képességvizsgájára májusban kerül sor. Az országos képességvizsgát július 5-8 között tartják, a középiskolai felvételire július 8-a után kerül sor. Fel kellett építenünk ezt a naptárt, amely a legkevésbé zavarja meg a tanévet “- mondta Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter bejelentette azt is, hogy a jelenlegi járványügyi helyzetben fontolgatja a tavaszi ünnep meghosszabbítását úgy, hogy az magában foglalja a katolikus és az ortodox húsvétot, valamint hogy csökkentse a mobilitást április folyamán. Így a tavaszi szünet április 2. és május 4. között lesz.

“Az április 2-tól május 4-ig tartó tavaszi szünet javaslata magában foglalja a katolikus és az ortodox húsvéti ünnepek időszakát. A tavaszi szünet három héttel meghosszabbodott, április 2-tól május 4-ig. Így a járványügyi szempontból legkritikusabb áprilisi időszak előnyére fog válni a mobilitás csökkentése”- említette a miniszter.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük