Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Pisztrángok a Kelemen-havasok Nemzeti Park hegyi vizeiben

A Kelemen-havasok Nemzeti Park élővilágának gazdagsága nem korlátozódik csak őzek és szarvasok csordáira, medvékre és más kistestű emlősökre, hanem magába foglalja a kristálytiszta, jéghideg vizű folyók élővilágát is.

A pisztráng a Romsilva egyik alkalmazottja által készített videó főszereplője.

A pisztráng édesvízi ragadozó hal, hegyi folyók hideg vizeiben él, előnyben részesítve a zúgókat, ahol a kövek alatt rejtőzik. Férgekkel és különböző rovarokkal, kis halakkal és ikrával táplálkozik. Megközelítőleg 30 centiméterre nő, súlya 800 gramm is lehet.

A Romsilva Országos Erdészeti Igazgatóság évente újratelepíti a hegyi folyókat több, mint 500.000 őshonos pisztráng növendékkel saját pisztráng-tenyészdéiből.

A Kelemen-havasok Nemzeti Park egyike azon 22 nemzeti és természeti parknak, amelyeket a Romsilva Országos Erdészeti Igazgatóság kezel. A park területe 24.556 hektár, Szucsáva, Maros, Beszterce – Naszód és Hargita megyében.

Az igazgatási terv szerint a szigorú és az integrált védelmi terület, ahol az emberi beavatkozás tilos, 16.808,4 hektár, a Fenntartható Természetvédelmi Terület „tampon”- zónája pedig 7747,3 hektár.

https://www.facebook.com/watch/?ref=external&v=426712222012988

dolinex


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük