Zavaros vizek

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (OFH) nemrég közölt információja, mely szerint bizonyos palackozott ásványvizek nem felelnek meg a mikrobiológiai normáknak, egy már bepalackozott árutételre vonatkoztak, az elemzéseket nem az ’Izvorul Zânelor’ elnevezésű ásványvíz töltőállomásán végezték- pontosít a Tusnád Ásványvíz RT képviselője az Agerpres hírügynökségnek adott nyilatkozatában.

„A szóban forgó információk egy társaságunk által már két hónapja bepalackozott árutételre vonatkoznak, melyet egy elosztóegységünk értékesített. A mikrobiológiai elemzések nem a forrásnál és nem is az ’Izvorul Zânelor’ ásványvíz palackozó egységének helyszínén történtek. A RENAR által is meghatalmazott laboratóriumunkban 2008-tól kezdődően minden egyes árutételt megvizsgálunk mikrobiológiailag, valamint a törvény által szabályozott mutatókat és eddig nem tapasztaltunk rendellenességeket. Ezeket az elemzéseket a szóban forgó árutételnél is elvégeztük a palackozást követő 12 órában, a törvényes előírások szerint. Úgy a belső elemzések eredményei, mint a Hargita megyei Közegészségügyi Igazgatóság által végzett megfigyelések eredményei mindig megfelelőek voltak”- áll a közleményben.

A Tusnád Ásványvíz RT képviselői azt is elmondták, hogy jelen pillanatig nem érkezett semmilyen hivatalos értesítés vagy utasítás a részvénytársasághoz egyetlen hatósági szervtől sem.

Az OFH az elemzési hírleveleket a Közegészségügyi Igazgatósághoz küldte kihirdetés végett és elrendelte a termék visszavonását az üzlet polcairól (8 darab két literes palackot). Sürgős magyarázatot kértünk a kialakult helyzettel kapcsolatban és érdeklődéssel várjuk a Közegészségügyi Igazgatóság véleményét, hogy hivatalosan is álláspontot foglalhassunk”, áll tovább a közleményben.

Szombaton az OFH sajtóközleményben közölte, hogy felügyelői 50.000 lejre bírságoltak, mert 5 féle palackozott ásványvíz, amelyeket egy bukaresti áruház polcain találtak, nem felelt meg a mikrobiológiai előírásoknak.

Az idézett forrás szerint március 4-9 között mintákat vettek nagyáruházak és bevásárlóközpontok polcain található asztali- és ásványíz készletekből. A 17 vízmintát elemezve a bukaresti SC Manor Laboratory Center-ben ötöt nem találtak mikrobiológiailag megfelelőnek.

A következő palackozott vizekről van szó: Winny márkájú, 2 literes pillepalackban forgalmazott szénsavmentes ásványvíz, Aro 2 literes kiszerelésű asztali víz, Calipso 6 literes forrásvíz, Izvorul Zânelor 2 literes szénsavmentes ásványvíz, Aqua Queen 5 literes forrásvíz.

Forrás agerpres.ro

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy