Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Zavaros vizek

Az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (OFH) nemrég közölt információja, mely szerint bizonyos palackozott ásványvizek nem felelnek meg a mikrobiológiai normáknak, egy már bepalackozott árutételre vonatkoztak, az elemzéseket nem az ’Izvorul Zânelor’ elnevezésű ásványvíz töltőállomásán végezték- pontosít a Tusnád Ásványvíz RT képviselője az Agerpres hírügynökségnek adott nyilatkozatában.

„A szóban forgó információk egy társaságunk által már két hónapja bepalackozott árutételre vonatkoznak, melyet egy elosztóegységünk értékesített. A mikrobiológiai elemzések nem a forrásnál és nem is az ’Izvorul Zânelor’ ásványvíz palackozó egységének helyszínén történtek. A RENAR által is meghatalmazott laboratóriumunkban 2008-tól kezdődően minden egyes árutételt megvizsgálunk mikrobiológiailag, valamint a törvény által szabályozott mutatókat és eddig nem tapasztaltunk rendellenességeket. Ezeket az elemzéseket a szóban forgó árutételnél is elvégeztük a palackozást követő 12 órában, a törvényes előírások szerint. Úgy a belső elemzések eredményei, mint a Hargita megyei Közegészségügyi Igazgatóság által végzett megfigyelések eredményei mindig megfelelőek voltak”- áll a közleményben.

A Tusnád Ásványvíz RT képviselői azt is elmondták, hogy jelen pillanatig nem érkezett semmilyen hivatalos értesítés vagy utasítás a részvénytársasághoz egyetlen hatósági szervtől sem.

Az OFH az elemzési hírleveleket a Közegészségügyi Igazgatósághoz küldte kihirdetés végett és elrendelte a termék visszavonását az üzlet polcairól (8 darab két literes palackot). Sürgős magyarázatot kértünk a kialakult helyzettel kapcsolatban és érdeklődéssel várjuk a Közegészségügyi Igazgatóság véleményét, hogy hivatalosan is álláspontot foglalhassunk”, áll tovább a közleményben.

Szombaton az OFH sajtóközleményben közölte, hogy felügyelői 50.000 lejre bírságoltak, mert 5 féle palackozott ásványvíz, amelyeket egy bukaresti áruház polcain találtak, nem felelt meg a mikrobiológiai előírásoknak.

Az idézett forrás szerint március 4-9 között mintákat vettek nagyáruházak és bevásárlóközpontok polcain található asztali- és ásványíz készletekből. A 17 vízmintát elemezve a bukaresti SC Manor Laboratory Center-ben ötöt nem találtak mikrobiológiailag megfelelőnek.

A következő palackozott vizekről van szó: Winny márkájú, 2 literes pillepalackban forgalmazott szénsavmentes ásványvíz, Aro 2 literes kiszerelésű asztali víz, Calipso 6 literes forrásvíz, Izvorul Zânelor 2 literes szénsavmentes ásványvíz, Aqua Queen 5 literes forrásvíz.

Forrás agerpres.ro
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.