Hargita Megye Prefektusi Hivatala- előkészületek a 2016 júniusi helyhatósági választásokra

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Hargita Megye Prefektusi Hivatalának honlapján külön részleg foglalkozik a 2016-os júniusi helyhatósági választásokkal.

„ Körlevelem a témára vonatkozó törvénycsomagot és az elsődleges tennivalókat tartalmazza. Prefektusi rendeletet küldtem az érvényben levő választási törvény betartását követő és koordináló megyei technikai bizottság megalakítására. Ugyancsak prefektusi rendeletet bocsájtottam ki a Hargita Megyei Tanács valamint a megyei önkormányzatok tagjainak számát meghatározandó, illetve a megye körzeti választóirodáinak megszámozására vonatkozóan. Elkészült a szavazóhelyiségekben tevékenykedő informatikusokról és számítógép kezelőkről szóló kimutatás. Ők már részt vettek az AEP és STS kiképzéseken. A megyei tanácstól igényeltünk és ki is utaltak egy helyszínt a Megyei Választási Iroda számára. Menetrendszerűen haladunk a szervezéssel”, nyilatkozta Jean Adrian Andrei prefektus a ziarharghita. ro- nak.

Lezajlott a 2016 júniusi helyhatósági választásokkal kapcsolatos tájékoztató találkozó a megye polgármestereivel és a területi adminisztratív egységek (szám szerint 67) titkáraival. A meghatározott határidők betartását kérik a polgármesterektől és közintézményektől. A polgármesterek és titkárok fokozott figyelmet szenteljenek az egész választási folyamat alatt, szem előtt tartva az ide vonatkozó törvények által rájuk ruházott hatáskört. A polgármesteri hivatalok reagáljanak minél gyorsabban minden kérésre (az elektronikus postán érkezőket is beleértve) annak érdekében, hogy Hargita megye beilleszkedjen a 2016 június 5-ei helyhatósági választások programjának előirányzott határidőibe.

Az STS kiemelte a polgármesterek együttműködésének fontosságát a körzeti választóirodákban közreműködő számítógépes szakemberek kijelölésében, a hang- és adatszolgáltatás biztosításában, az informatikai és kommunikációs rendszerek beszerelésében.

Az intézményközi hatékony kommunikáció érdekében illetve a hivatalos levelezés lebonyolítására a polgármesteri hivataloknak rendelkezésükre áll a Katonai Posta. Írásban leadott kérvény alapján lehet csatlakozni ehhez a rendszerhez, melynek előnye, hogy költségmentes.

 

21-ES SZÁMÚ VÁLASZTÓKÖRZETI IRODA – HARGITA MEGYE

Székhely: Csíkszereda, Szabadság tér 5, Megyeháza, földszint, 13-as iroda

Nyitva tartás: Hétfő- Vasárnap: 10:00-16:00

Kapcsolatfelvétel

Tel. 0266/320020

Fax: 0266/32022

E- mail: [email protected]

Az iroda tagjai:

Elnök: Lőrincz Romeo bíró

Elnökhelyettes: Bányai Enikő bíró

Az Állandó Választási Hatóság képviselője: Paizs Julianna Gyöngyi

KÖZPONTI VÁLASZTÁSI IRODA

ÁLLANDÓ VÁLASZTÁSI HATÓSÁG

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy