Országos képességfelmérő vizsga 2023: 54 Hargita megyei diák nem jelent meg a román nyelv és irodalom vizsgán

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Június 19-én, hétfőn kezdődött az országos képességfelmérő vizsga első megmérettetése román nyelv és irodalomból. A feladatok megoldására két óra állt a diákok rendelkezésére.

A Hargita Megyei Tanfelügyelőség által közölt adatok szerint a 2823 beiratkozott diákból 2769 nyolcadik osztályt végzett tanuló volt jelen, 54 tanuló hiányzott. Egyetlen diákot sem tettek ki a vizsgáról.

Magyar anyanyelv- és irodalomból 2438 diákot várnak vizsgázni.

A Hargita Megyei Tanfelügyelőség országos képességfelmérő vizsgabizottsága 75 kérést hagyott jóvá az esélyegyenlőség feltételeinek biztosítására vonatkozóan a hatályos jogszabályok szerint, az írásbeli dolgozatok megírására fordítható idő meghosszabbítására, a speciális tanulási igényű tanulók számára külön helyiségek biztosítására, autista zavarokkal küzdő tanulót kísérő személy jelenlétére, hallássérült tanulóknál jelnyelvi tolmács jelenlétére, látássérült tanulók esetében speciális íróeszközök használatára.

Az első eredményeket 2023. június 28-án, csütörtökön 14:00 óráig közlik (a vizsgaközpontokban), a személyes adatok védelméről szóló általános rendeletnek megfelelően.

A fellebbezést 2023. június 28-án (16:00 és 19:00 óra között) és 2023. június 29-én (8:00 és 12:00 óra között) lehet benyújtani, vagy elektronikusan elküldeni a vizsgaközpontokba. Ebben az esetben a pályázók kitöltenek, aláírnak és elektronikus úton benyújtanak/küldenek egy szabványos nyilatkozatot, amelyben kijelentik, hogy tudatában vannak annak, hogy a fellebbezés elbírálása eredményeként kapott osztályzat adott esetben a kezdeti érdemjegyet növelheti vagy csökkentheti . Kiskorú jelöltek esetében a formanyomtatványt szüleik/törvényes képviselőik is aláírják. A végleges eredményeket 2023. július 4-én, kedden teszik közzé.

2023 június 21-én, szerdán kerül sor a matematika vizsgára.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy