Büntetőeljárásokat indítottak a Hargita megyei rendőrök a hétvégén tapasztalt közlekedési szabálysértések miatt

0

Articol disponibil în: Magyar Română

2023 július 14-én, 10:30 körül a székelyudvarhelyi 3-as sz. vidéki rendőrkapitányság rendőreit egy korondi közúti balesetről értesítették.

A rendőrök első vizsgálataiból kiderült, hogy egy 45 éves székelyudvarhelyi férfi, miközben egy kotrógépet vezetett Korond egyik utcáján, nekiment egy személygépkocsinak, és anyagi kárt okozott.

Az ellenőrzéseket követően kiderült, hogy a férfi nem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel semmilyen kategóriájú járműre, az általa vezetett jármű nem volt bejegyezve vagy nyilvántartásba véve, az alkoholszondás teszt pedig 1,32 mg/l tiszta alkoholt mutatott ki a leheletében.

Büntetőeljárást indítottak be nem jegyzett jármű vezetése, jogosítvány nélküli járművezetés és alkoholos befolyásoltság alatt történő járművezetés miatt.

Ugyanezen a napon 16:20 óra körül egy 46 éves Bihar megyei férfit igazoltattak a rendőrök, miközben egy furgonból és egy félpótkocsiból álló járműszerelvényt vezetett Gyergyószentmiklós területén, és az alkoholszondás tesztet követően megállapítást nyert, hogy alkoholos befolyásoltság alatt áll, 1,38 mg/l alkohol volt a leheletében.

Alkoholos befolyásoltság alatt történő vezetés miatt bűnügyi eljárás indult.

Ugyanezen a napon, 18:30 körül Csíkjenőfalván a D.J.125-ös megyei úton egy 16 éves fiút azonosítottak amint mopedet vezet, és akiről a rendőrök megállapították, hogy nem rendelkezik semmilyen kategóriájú járműre érvényes vezetői engedéllyel.

Vezetői engedély nélküli járművezetés miatt bűnügyi eljárás indult.

2023 július 15-én 2 óra 20 perc körül egy 28 éves oroszhegyi férfit ellenőriztek a rendőrök szolgálatuk gyakorlása közben Székelyudvarhely egyik utcáján. A férfi leheletében 1,02 mg/l alkoholt mutattak ki, és az ellenőrzéseket követően megállapították, hogy nem rendelkezik érvényes vezetői engedéllyel semmilyen járműkategóriára.

Bűnügyi eljárás indul ellene alkohol vagy más szerek hatása alatt történő járművezetés és vezetői engedély nélküli járművezetés miatt.

  • a Hargita Megyei Rendőrfőkapitányság által közölt információk

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy