Mozgósították a Hargita megyei tűzszerészeket egy fémkereső Rugát-tető környékén tett felfedezését követően

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Az ISU Hargita pirotechnikai csapata szeptember 23-án, szombaton avatkozott be, hogy összeszedjen néhány fegyveres konfliktusból származó, fel nem robbant lőszerelemet, amelyeket egy felhatalmazott fémkereső talált Csíkszentmárton községben, Rugát-tető térségében.

A pirotechnikai szakemberek a következőket azonosították:

-37 mm-es perforáló lövedék – 1 darab,

-37 mm-es robbanó lövedék – 1 darab,

-7,92 mm-es kaliberű töltények – 96 darab.

-7,65 kaliberű töltények – 245 darab, amelyeket felvettek, elszállítottak és biztonságosan tárolnak későbbi megsemmisítés céljából.

A Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség felhívja a polgárok figyelmét arra, hogy a korrózió előrehaladott állapota ellenére a katonai konfliktusokból visszamaradt fel nem robbant lőszerek még mindig aktívak lehetnek, és ha nem megfelelően kezelik őket, tragédiákat okozhatnak.

Ha fel nem robbant lőszert találnak, kötelesek felhívni a 112-es egységes segélyhívó számot, értesíteni a helyi városházát vagy a legközelebbi rendőrkapitányságot.

Nem szabad megérinteni, megütni vagy elmozdítani őket, és tilos a vas- és színesfémhulladék-gyűjtő központokon keresztül értékesíteni őket.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy