A B kategóriás jogosítvány bizonyos feltételek mellett lehetővé teszi az A1 kategóriájú motorkerékpárok vezetését

0

Articol disponibil în: Magyar Română

2024 augusztusától a B kategóriás vezetői engedély birtokosai az alábbi feltételek teljesülése esetén vezethetnek A1 kategóriájú motorkerékpárokat Románia területén:

1. A B kategóriás vezetői engedély birtokosainak legalább 24 évesnek kell lenniük;

2. Legalább 2 éve érvényes B kategóriás vezetői engedéllyel kell rendelkezniük;

3. Igazolniuk kell, hogy egy engedélyezett autósiskolában elvégeztek egy legalább 10 órás, A1 kategóriájú motorkerékpárokra vonatkozó speciális gyakorlati tanfolyamot.

Meg kell jegyezni, hogy a bizonyítvány kizárólag az A1 kategóriájú, kizárólag automata sebességváltóval felszerelt és a következő jellemzőkkel rendelkező motorkerékpárokra érvényes:

– A hengerűrtartalom legfeljebb 125 cm³;

– A maximális teljesítmény nem haladhatja meg a 11 kW-ot;

– A teljesítmény/tömeg arány legfeljebb 0,1 kW/kg.

Az autósiskola az igazolást bejegyzi a Román Közúti Hatóság által vezetett Országos Nyilvántartásba, és a birtoklásáról szóló információkat elektronikusan közvetítik a Vezetői Jogosítvány és Gépjármű-nyilvántartó Hivatalnak, a vezetői engedélyek és nyilvántartott járművek nemzeti nyilvántartásába a megfelelő bejegyzések megtétele érdekében, hogy megkönnyítsék a rendőrök számára a forgalom ellenőrzését.

Ezért nincs szükség a tanúsítvány fizikai birtoklására vagy a vezetői engedély cseréjére.

Hargita Megyei Prefektusi Intézmény

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy