Rendőrök és a Környezetvédelmi Őrség szakemberei fokozott erőkkel akcióban

0

Articol disponibil în: Magyar Română

2024. szeptember 12-én a Fegyver-, Robbanóanyag- és Veszélyes Anyagok Szolgálat rendőrei a Gazdasági Bűnözés Elleni Szolgálat, a Bűnügyi és a Közrendvédelmi Szolgálat munkatársaival közösen ellenőrzési akciót kezdeményeztek, az Országos Környezetvédelmi Őrség – Hargita megyei szakembereivel együttműködve a Gyergyószentmiklóson, valamint Gyergyóditró és Gyergyóújfalu településeken magánszemélyeknél és gazdasági szereplőknél a hulladék- és veszélyesanyag-rendszerben végzett műveletek jogszerűségének ellenőrzése, valamint a lakosság egészségére és a környezetre gyakorolt káros hatások minimalizálása céljából.

Így 9 ellenőrzésre került sor, amelynek eredményeképpen a rendőrök 2 szabálysértést állapítottak meg, mindkét esetben büntetőeljárást indítottak a veszélyes hulladékok gyűjtésével, kezelésével, szállításával, hasznosításával vagy ártalmatlanításával kapcsolatos tevékenységek végzése során a hulladékgazdálkodásról szóló 92/2021. sz. rendelet által előírt kötelező intézkedések elmulasztása vagy be nem tartása miatt.

Ugyanakkor a rendőrök 6000 kilogramm veszélyes hulladékot, azaz 7 darab, nem megfelelően tárolt roncsautót is lefoglaltak.

A rendőrök 5 bírságot is kiszabtak, összesen 44.000 lej értékben, a gazdasági szereplők elektronikus adóügyi pénztárgépek használatára vonatkozó kötelezettségéről szóló 28/1999-es sürgősségi kormányrendelet, az egységes ellenőrző nyilvántartásról szóló 252/2003-as törvény és a létesítmények, áruk, értékek biztonságáról és a személyek védelméről szóló 333/2003-as törvény rendelkezéseinek be nem tartása miatt, valamint elkoboztak 4.665, a pénztárgépbe be nem vezetett összeget.

  • fotó és információk: Hargita megyei rendőrfőkapitányság

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy