IJJ Harghita: 12 apeluri de semnalare a prezenței urșilor, perioada 22-28 aprilie 2024

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În ultima săptămână, la nivelul Dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita au fost primite 12 apeluri prin intermediul SNUAU 112, prin care erau semnalate prezența unor urși în zona localităților Miercurea Ciuc(7), Cristuru Secuiesc(1), Lupeni(1), Șimonești(1), Lueta(1) și Sâncrăieni(1).

Dintre cele 12 apeluri înregistrate la nivelul Dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita prin intermediul SNUAU 112, prin care erau semnalate prezența unor urși, a fost nevoie de intervenția pentru alungarea acestora în două cazuri, ambele din Miercurea-Ciuc, deoarece urșii nu mai erau prezenți la locurile indicate de către apelanți în restul cazurilor.

Cele două apeluri au venit în data de 27 aprilie, în jurul orelor 01:30 respectiv 23:30, indicând prezența unui urs pe strada dr. Dénes Lászlő. Jandarmii ajunși la fața locului au confirmat prezența ursului și au alungat animalul sălbatic din zonă.

De la începutul anului au fost înregistrate la nivelul Dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita 50 de apeluri, făcute prin intermediul SNUAU 112, prin care ne era semnalată prezența ursului în apropierea zonelor locuite. În toate situațiile a fost trimis la fața locului un echipaj de intervenție.

Jandarmii reamintesc oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situații, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere și să nu se apropie de urși pentru a-i filma sau fotografia.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy