IJJ Harghita: 19 subofiţeri înaintaţi la termen, în gradul următor

0

Articol disponibil în: Română

Începând cu data de 1 august, prin ordinul inspectorului șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita, domnul colonel Iamandi Dan, un număr de 19 subofiţeri din Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Harghita au fost înaintaţi la termen, în gradul următor.

„Ceremonialul militar de avansare în grad a avut loc în Sala de ședințe a Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita și s-a desfășurat în conformitate cu regulamentele militare, cu prezentarea onorului și raportului, precum și cu citirea de către domnul colonel Mihalache Dănuț- prim adjunct, al ordinului inspectorului șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita, pentru înaintarea în grad a celor 19 subofiţeri.
Tot cu această ocazie a fost prezentat un nou ofițer sosit în unitate, absolvent al Academiei de Poliție „A.I. Cuza” București- promoția 2022 și doi elevi ai Școlii de Subofițeri de Jandarmi” Petru Rareș” Fălticeni, sosiți în practică.”, a informat purtătorul de cuvânt al IJJ Harghita.

În conformitate cu Legea nr. 80/1995, privind statutul cadrelor militare, înaintarea în grad a cadrelor militare se poate face la termen, înainte de termen sau în mod excepțional. Înaintarea în grad a ofițerilor, maiștrilor militari și subofițerilor în activitate se face în ordinea ierarhică a gradelor, pe baza competenței profesionale și conduitei morale.

Înaintarea în grad la termen se face în fiecare an la data de 1 august.

sursa foto: IJJ Harghita

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy