Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

În orașul Borsec au început lucrările de construcție la sistemul de încălzire prin biomasă

Mai multe clădiri publice din Borsec vor fi încălzite printr-un sistem pe bază de biomasă. 
Potrivit Primăriei orașului Borsec, construcția a început zilele trecute, investiția de peste un milion de lei  fiind realizată din fonduri europene.

sursa foto: Primăria Boresc

„După mai multe luni de incertitudini, proiectul de instalare al unui sistem de încălzire pe biomasă pentru mai multe clădiri publice a ieșit din impas. Proiectul finanțat de UE va oferi un sistem de încălzire mult mai rentabil decât cel actual pentru primărie, dispensarul uman din apropiere, grădiniță, remiza PSI și casa de cultură. Proiectul presupune construirea unui centru de încălzire containerizat în curtea primăriei, care va găzdui un cazan de 500 kW și toate echipamentele necesare.
Lângă centrală va fi instalat un depozit separat al combustibilului, echipat cu un sistem de extracție hidraulică, depozit de care cazanul va fi legat prin intermediul unui melc de extragere in trepte. Combustibilul utilizat va fi tocătură de lemn, iar circulația agentului termic va fi asigurat prin țevi pe-xa preizolate montate sub pământ, agentul termic utilizat fiind glicolul. Conductele exterioare de distribuție se vor racorda la instalațiile de căldură deja existente în clădirile în cauză.”, se arată într-un comunicat al primăriei.

Potrivit primaruui Mik József,  doar după o a treia procedură de achiziție publică s-a găsit un contractant pentru acest proiect.
În acest scop valoarea lucrărilor a fost majorată cu 16%, care se ridică acum la 1,5 milioane de lei. Termenul de finalizare a lucrărilor este de 24 luni.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.