Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Incendiul din Borsec, provocat de o mână criminală. Un localnic de 41 de ani, bănuit de comiterea faptei

Acțiune profesionistă a polițiștilor harghiteni, finalizată cu identificarea unui bărbat de 41 de ani, bănuit de săvârșirea unei infracțiuni de distrugere prin incendiere, în orașul Borsec.

Citiți și (FOTO) Incendiu de proporții în Borsec. Au ars patru garaje și zece magazii de lemne

La data de 17 iunie 2021, în urma unor activități specifice de cercetare și investigație desfășurate în ultimele 3 zile, polițiștii harghiteni au identificat un bărbat de 41 de ani, din orașul Borsec, bănuit de incendierea unor dependințe gospodărești.

În fapt, la data de 14 iunie a.c., la ora 01:07, Poliția Orașului Borsec a fost sesizată telefonic, prin intermediul S.N.U.A.U. 112, despre faptul că în zona garajelor de pe strada Gheorghe Doja, este un incendiu în desfășurare.

La fața locului s-a deplasat o echipă operativă care, în urma primelor verificări efectuate, a constatat că incendiul părea să se fi produs la containerele de depozitare a deșeurilor menajere din proximitatea unui imobil de locuințe, de unde s-ar fi extins la mai multe anexe gospodărești și garaje improvizate din lemn, aflate în apropiere.

Din incendiu nu au rezultat victime omenești, iar la acel moment în garajele respective nu se afla niciun vehicul, astfel încât pagubele cauzate au fost constituite doar din distrugerea totală sau parțială a construcțiilor afectate.

După localizarea și stingerea incendiului, specialiștii I.S.U. au stabilit că acesta ar fi fost provocat intenționat, astfel încât în cauză s-a înregistrat dosar penal, sub aspectul săvârșiri infracțiunii de distrugere.

Pentru polițiști au urmat ore și zile de activități susținute de cercetare și investigație în vederea identificării posibililor autori, bine știut fiind faptul că, pe măsură ce vatra vâlvătăii se răcea, se „răceau” și urmele și pistele de anchetă, iar șansele de identificare a celor implicați scădeau considerabil.

Astfel, operativitatea și profesionalismul investigatorilor au condus la identificarea posibilului autor, un localnic de 41 de ani, despre care s-a conturat suspiciunea rezonabilă că ar fi provocat incendiul.

Pentru acumulare de noi elemente pentru materialul probator, la data de 17 iunie a.c., la domiciliul bărbatului a fost efectuată o percheziție, în urma căreia au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe bunuri, printre care aparatură electronică, un telefon mobil și obiecte de vestimentație.

În cauză cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de caz, cu suspectul în stare de libertate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, faptă prevăzută de art. 253, alin. (4) din Codul Penal.

  • Informații furnizate de IPJ Harghita

 
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *