Încredere și siguranță. Care asigurări îți protejează cariera în domeniul meseriilor liberale

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În fiecare zi, profesioniștii din domeniile liberale se confruntă cu provocări complexe și decizii importante în cadrul activității lor. O parte importantă a menținerii unei cariere de succes în aceste domenii este protecția împotriva riscurilor financiare. În același timp în care oferă servicii specializate și soluții personalizate pentru clienții lor, cei care au o profesie liberală sunt expuși unui spectru variat de riscuri. Din păcate, riscurile pot avea un impact foarte mare asupra carierei lor. În acest context, asigurările devin o componentă vitală pentru asigurarea unui viitor profesional stabil și sigur. Iar dacă și tu te regăsești în acest domeniu, acest articol este pentru tine.

3 tipuri de asigurări potrivite pentru meseriile liberale

·        Asigurarea de răspundere civilă profesională – Aceasta este esențială pentru meserii precum avocați, ingineri sau arhitecți, de exemplu. Această asigurare îți poate fi oferită de allianztiriacunit.ro și acoperă daunele pe care clienții sau terțe părți, le-ar putea suferi în urma unei erori profesionale sau în urma unui comportament neglijent în cadrul activității tale profesionale. Printre aceste comportamente se numără: sfaturi incorecte, neglijență în furnizarea serviciilor, interpretări greșite ale legilor și orice altă acțiune care cauzează prejudicii oamenilor cu care lucrezi. Poți să vezi aici asigurarea de răspundere civilă profesională și să citești mai multe detalii. De exemplu, dacă ești avocat și comiți o eroare de gestionare a unui caz, iar clientul suferă pierderi financiare din cauza  greșelii, asigurarea de răspundere civilă profesională te poate proteja de cheltuieli semnificative de compensare.

·        Asigurarea biroului – sau a spațiului de lucru. Pentru mulți dintre profesioniștii din domeniul meseriilor liberale, spațiul de lucru este o parte semnificativă a activității lor. În cazul unor evenimente neplăcute – incendii, inundații, furturi sau alte calamități naturale și nu numai – bunurile și piesele de mobilier din birou riscă să fie distruse. Pentru a-ți proteja investiția pe care ai făcut-o în echipamentul cu care lucrezi, este important să iei în considerare o asigurare pentru birou. Aceasta acoperă costurile de înlocuire sau reparație a bunurilor distruse, dar, de asemenea, poate acoperi și închirierea unui spațiu temporar în care alegi să lucrezi până se rezolvă situația „la tine acasă”. Astfel, continui să îți desfășori activitatea fără întrerupere.

·        Asigurarea pentru accidente. În acest caz riscurile asigurate sunt deces și/sau invaliditate permanentă din accidente, în timpul exercitării profesiei sau în timpul desfășurării oricărei alte activități normale care nu are caracter profesional. Această asigurare se poate extinde pentru acordarea de indemnizații în cazul incapacității temporare de muncă, pentru intervenții chirurgicale, fracturi, arsuri sau diverse cheltuieli medicale.

În concluzie, pentru a-ți proteja cariera și bunurile personale, în calitate de profesionist liberal, este esențial să investești în asigurările potrivite. Acestea descrise mai sus sunt doar trei posibilități de asigurări la care este recomandat să apelezi în cazul unei meserii din acest domeniu. Alegerea acelei polițe de protecție este o componentă crucială a succesului și securității profesionale pentru meseriile liberale. Protecția împotriva riscurilor profesionale și liniștea necesară pentru a-ți desfășura activitatea sunt cele mai importante aspecte pe care o asigurare le oferă. Sunt acele aspecte esențiale în meseria ta.  

sursa foto: freepik.com 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy