Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Incubatorul de afaceri de la Miercurea Ciuc, mai aproape de realizare

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita s-a întâlnit marți, 11 septembrie la Sibiu cu directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru, Simion Crețu. Directorul Agenției i-a înmânat lui Borboly Csaba acea adresă prin care informează că proiectul depus pentru obținerea de finanțare în vederea construirii incubatorului de afaceri de la Miercurea Ciuc, se află pe un făgaș bun.

”După cum v-am informat în prealabil, în cadrul Programului Operațional Regional se pot accesa fonduri de la două sute de mii la șapte milioane de euro pentru înființarea incubatoarelor sectoriale. Profitând de această ocazie, Consiliul Județean Harghita și Primăria orașului Miercurea Ciuc, au hotărât să realizeze un incubator de afaceri destinat tinerilor care desfășoară activități în sectorul creativ”.

Borboly Csaba este de părere că după cum o demonstrează și incubatorul de afaceri de la Odorheiu-Secuiesc, este nevoie de investițiile de acest gen, acestea oferind un sprijin real în demararea de afaceri de către tinerii antreprenori. Consiliul județean și-a asumat să elaboreze și deruleze proiectele oricărui oraș interesat de acest fel de investiție, și care în momentul de față nu au resurse tehnice în acest sens. Președintele consiliului județean a ținut să-i mulțumească primarului orașului Miercurea Ciuc, Ráduly Róbert Kálmán faptul că și-a asumat realizarea acestei investiții în folosul tinerilor din Miercurea Ciuc și a afirmat că, indiferent de numărul de incubatoare de afaceri care se vor înființa în județ, inițiativele în acest sens trebuie tratate în mod similar și cu prioritate.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.