Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Întâlnire jandarmi-elevi la Cristuru Secuiesc

Joi, 23 februarie a.c., începând cu ora 12:00, am fost interlocutorii elevilor din clasele V-VIII ai Școlii Gimnaziale ”Petőfi Sándor” din orașul Cristuru Secuiesc.

 Întâlnirea ce s-a desfășurat sub egida „La școală fără violență” a avut drept scop informarea elevilor asupra faptului că, prevenirea faptelor antisociale este un domeniu de activitate al Jandarmeriei Române și implicit al Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita, că pentru noi siguranța lor este importantă, dar pentru îndeplinirea acestui deziderat avem nevoie de sprijinul și colaborarea lor, iar un copil informat e de două ori mai vigilent.

Plutonier major Szabolcs Bencze, plutonier major Robert Florescu, plutonier major Dénes Barabás și plutonier adjutant Gheorghe Suciu ne-am întâlnit începând cu ora 12:00 cu aproape 200 de elevi, însoțiți de doamna Ildikó Simó, directoarea instituției de învățământ, de doamne și domni profesori în amfiteatru, unde pe durata a două ore, le-am prezentat pe scurt şi pe înţelesul lor misiunile jandarmeriei, cum pot preveni şi combate actele de violenţă, care sunt limitele răspunderii lor contravenționale și penale, ce poate face fiecare dintre ei pentru propria lui siguranță și a celor din jurul său, etc..

A fost făcut loc și întrebărilor elevilor, deoarece noi ne dorim să avem un dialog permanent cu ei. Pornind de la cele mai simple și continuând cu cele mai complicate, toate curiozitățile copiilor au primit un răspuns clar, fără însă ca acesta să se limiteze la enumerarea unor articole și paragrafe din legislație.

Ne dorim să continuăm acest gen de acțiuni, deoarece e mult mai ușor și productiv să atragi atenția asupra consecințelor faptelor fiecăruia dintre noi, decât să fi pus în situația de a aplica măsurile coercitive.

INFORMARE,  RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.