Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

IPJ Harghita a deschis un dosar penal în urma atacului de urs de la Crișeni

Inspectoratul de Poliție Județean Harghita analizează, cu atenție, datele și informațiile din spațiul mediatic referitoare la deținerea neautorizată, în captivitate, a exemplarelor de faună cinegetică și la practicarea braconajului cinegetic.

În ultima perioadă, în spațiul mediatic au apărut știri referitoare la deținerea neautorizată, în captivitate, a exemplarelor de faună cinegetică și la practicarea unor acte de braconaj cinegetic.

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita, datele și informațiile specifice acestei problematici sunt analizate, cu atenție și reponsabilitate, urmând a fi efectuate verificări punctuale în funcție de rezultatele cărora vor fi adoptate măsurile din competență, prevăzute de art. 49 din Legea nr. 407 din 09.11.2006 privind vânătoarea și protecția fondului cinegetic.

Este de menționat că, în perioada 01.01.2018 – 28.02.2019, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita au fost înregistrate 10 infracțiuni de braconaj cinegetic, acestea fiind soluționate conform prevederilor legale.

În ceea ce privește evenimentul care a avut loc la data de 22.03.2019, pe raza comunei Atid, sat Crișeni, în cauză sunt desfășurate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „ucidere din culpă”, în vederea stabilirii tuturor cauzelor și împrejurărilor, urmând ca după finalizarea acestora, dosarul de cercetare penală să fie înaintat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Odorheiu Secuiesc, spre competentă soluționare.

  • IPJ HarghitaLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.