Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

IPJ Harghita: Activități de prevenire a furturilor din locuințe în Brădești și Târnovița

În data de 11 mai a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu cei ai Secției nr 3 Poliție Rurală Odorheiu-Secuiesc, au realizat activități de prevenire a furturilor din locuințe în localitățile Brădești și Târnovița.

Scopul acestor activități a fost de a informa cetățenii asupra modurilor de operare ale infractorilor, tipurile de bunuri vizate și modalitățile de prevenire a furturilor din locuințe. Polițiștii au distribuit pliante informative și au discutat cu cetățenii, oferindu-le informații utile și sfaturi privind protejarea valorilor patrimoniale. Ativitățile se înscriu în proiectul Sigur ACASĂ, un demers preventiv de informare pentru protejarea locuințelor și a valorilor personale.
Locuința este un spațiu intim și personal, în care fiecare cetățean trebuie să se simtă în siguranță. Orice încălcare neautorizată a acestui spațiu poate genera o stare de insecuritate și disconfort, chiar dacă nu există o legătură directă între faptă și un eventual prejudiciu material. Din acest motiv, prevenirea furturilor din locuințe este o prioritate pentru poliție. Potrivit unui studiu realizat de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie – IRES, aproximativ 20% dintre respondenți au menționat furtul ca fiind unul dintre riscurile majore care pot afecta locuința. În plus, deși majoritatea participanților la studiu (87%) au declarat că protejarea locuinței este importantă, aproximativ 60% dintre ei nu au niciun fel de protecție împotriva furturilor din locuințe.

Pentru a combate și preveni furturile din locuințe, este important ca populația să cunoască modurile de operare ale infractorilor și tipurile de bunuri vizate, precum și măsurile de protecție pe care le poate lua, cum ar fi instalarea de sisteme de alarmare sau încheierea de asigurări pentru locuință.
Polițiștii îndeamnă cetățenii să fie atenți la orice activitate suspectă din zona locuinței și să raporteze imediat autorităților orice situație care le poate ridica suspiciuni. Împreună putem proteja valorile patrimoniale și asigura un mediu de viață sigur și securizat.

  • informații și foto furnizate de IPJ HarghitaLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.