ISU Harghita: 33 de misiuni în ultimele zile ale lunii martie

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În ultimul weekend al lunii martie, pompierii militari harghiteni au acționat pentru gestionarea celor 33 de situații de urgență, înregistrate la nivel județean.

În decursul celor trei zile, acțiunile de asistență medicală însumează cel mai mare procent al misiunilor desfășurate de către salvatori. Astfel, în acest interval, echipajele SMURD au oferit sprijin pentru 22 de persoane aflate în dificultate.

În zilele vineri, sâmbătă și duminică, eforturile s-au concentrat și asupra protecției comunităților și bunurilor acestora, sens în care echipajele operative au gestionat 3 situații de acest fel: o misiune de asigurare a măsurilor de prevenire a incendiilor si o misiune de asistență/transport persoană supraponderală, în sprijinul unui echipaj SAJ, precum și o misiune de deblocare ușă, în municipiul Toplița.

Concomitent cu aceste tipuri de misiuni, în perioada analizată, pompierii harghiteni au acționat pentru stingerea celor 8 incendii izbucnite la nivel județean, din care unul cauzat de coșul de fum necurățat de funingine, unul cauzat de depozitarea cenușii și jarului nestins în apropierea materialele combustibile și, nu în ultimul rând, unul cauzat de un scurtcircuit electric, în localitățile Racu și Gheorgheni.

Din totalul incendiilor, 5 au fost înregistrate la arderi necontrolate de vegetație uscată, în Plăieșii de Jos, Sândominic, Sărmaș, Odorheiu Secuiesc și Toplița, în urma cărora suprafața de teren afectată însumează peste 8 ha.

În plus, pentru protecția populației, în acest sfârșit de săptămână, au fost transmise 2 mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT, în municipiul Gheorgheni în urma producerii unui incendiu cu degajări mari de fum.

Siguranța fiecăruia dintre noi depinde de cunoștințele și acțiunile noastre! Accesați noua variantă a Platformei Naționale de Pregătire pentru Situații de Urgență – fiipregatit.ro, ce a îmbunătățit accesul cetățenilor la informațiile educativ-preventive de interes, prin optimizarea unui ChatBot care permite relaționarea directă cu utilizatorii, prin furnizarea răspunsurilor la întrebările adresate.

Descărcați aplicația de mobil DSU, care oferă informații extrem de utile despre prevenirea sau modul de reacție în cazul producerii unor situații de urgență și este disponibilă gratuit din App Store și Google Play.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy