Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

ISU Harghita: Bilanțul misiunilor de luni, 18 iulie

În ultimele 24 de ore, salvatorii harghiteni au gestionat șapte situații de urgență, majoritatea dintre acestea fiind pentru acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate. Astfel, 6 persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD, dintre care o victimă, în urma producerii unui accident rutier pe raza localității Borzont, DN 13B.

În afara acestor situații, pompierii au intervenit pentru stingerea unei arderi necontrolate de vegetație uscată și resturi de exploatare forestieră, în localitatea Valea Strâmbă, comuna Suseni, fiind afectate aproximativ 3 ha de teren.

Totodată, au fost transmise 4 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice (urși), în Odorheiu Secuiesc și Băile Tușnad.

Concomitent cu misiunile desfășurate, pompierii militari harghiteni acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin activități specifice din zona de frontieră.

În continuare, echipajele operative rămân mobilizate, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea promptă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.                                 

  • COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICELasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.