ISU Harghita: Intervențiile gestionate în ultimele 24 de ore

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Pompierii militari harghiteni au acționat, în ultimele 24 de ore, pentru gestionarea celor 11 solicitări primite din partea populației, constând în acordarea măsurilor de prim ajutor, stingerea unui incendiu la un coș de gunoi, din municipiul Miercurea-Ciuc și asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, în urma producerii unui accident rutier, pe raza localității Racu.

Astfel, două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma unui accident rutier, ce s-a produs în această dimineață, pe D.E. 578, pe raza localității Racu. La locul evenimentului s-au deplasat pompierii militari din cadrul Detașamentului Miercurea-Ciuc cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare, o ambulanță SMURD, precum și o ambulanță SAJ. În evenimentul rutier a fost implicat un singur autoturism, iar în urma impactului au rezultat două victime rănite ușor, conștiente, neîncarcerate, care au fost monitorizate la locul solicitării. Ulterior, după evaluarea medicală, ambele persoane au fost preluate și transportate la Spitalul Județean de Urgență Miercurea-Ciuc, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate. Pompierii militari au asigurat și măsuri de prevenire și stingere a incendiilor.

Pentru protecția comunităților, în ultimele 24 de ore, au fost transmise 6 mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT, pentru semnalarea prezenței animalelor periculoase (urși), în localitățile Miercurea-Ciuc (2), Izvoru Mureșului (2) și Toplița (2).

În continuare, echipajele operative rămân la datorie pentru gestionarea cu eficiență a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Aflați cum să reacționați în caz de necesitate și fiți prevăzători pentru a face față oricărei situații de urgență! Obțineți mai multe informații cu privire la modul de comportare accesând platforma națională de pregătire pentru situații de urgență, disponibilă la adresa https://fiipregatit.ro

Descărcați aplicația DSU care oferă informații extrem de utile despre prevenirea sau modul de reacție înainte, pe timpul și după producerea unor situații de urgență. Aceasta poate fi obținută, gratuit, din App Store sau Google Play.

   COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE     

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy