ISU Harghita: Luna mai, dedicată concursurilor cu elevi

0

Articol disponibil în: Română

Luna mai este dedicată unor activități extrașcolare pe care ISU Harghita le desfășoară cu elevi de toate vârstele din județ. Duminică, 15 mai, în localitatea Plăieșii de Jos, se vor desfăşura fazele judeţene ale concursurilor şcolare „Prietenii pompierilor” şi „Cu viaţa mea, apăr viaţa!”

 

        La concursul cu tematică în domeniul apărării împotriva incendiilor ”Prietenii pompierilor” pot participa elevii de gimnaziu din mediul rural şi urban, cu vârsta cuprinsă între 11 şi 15 ani. În cadrul competiției, elevii au de parcurs o probă teoretică şi două probe practice: „Pista cu obstacole” şi „Ştafeta de 400 m cu obstacole”. 

             Concursul cu tematică de protecție civilă ”Cu viața mea apăr viața” testează capacitățile de ”salvatori” ale copiilor și adolescenților prin susţinerea unei probe teoretice şi a două probe practice: transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţă de 50 m şi deplasarea cu masca pe figură într-un perimetru cu obstacole, contaminat.

             Având în spate o tradiție de zeci de ani, aceste concursuri prezintă interes pentru elevii din ciclul gimnazial și liceal din județul Harghita și deja și-au anunțat participarea 18 echipaje, ceea ce înseamnă că vom avea o competiție frumoasă.

             Concursurile au caracter educativ, tehnico-aplicativ și sportiv și sunt organizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Oltul” al județului Harghita în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Harghita.

             Scopul lor este acela de a dezvolta  capacitatea de înțelegere și apreciere a pericolelor generate de situațiile de urgență pentru viață și mediu, promovarea atitudinilor și comportamentelor corespunzătoare în rândul elevilor, precum și formarea și dezvoltarea unor trăsături moral-volitive, cum ar fi: inițiativă, spiritul de echipă, curajul, disciplina și spiritul de fair-play.

 

  •  COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy