Jandarmii harghiteni în mijlocul elevilor

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Astăzi, 4 martie a.c., între orele 09:00- 10:00, am avut ca interlocutori elevii claselor a V-a și a VI- a din cadrul Şcolii Gimnaziale „Márton Ferenc” Bancu.

 

Plutonier adjutant Octavian Ciotloș și plutonier major Szabolcs Bencze din cadrul Compartimentului Prevenirea şi Combaterea Faptelor Antisociale, însoțiți de către purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita, au participat la o întâlnire cu elevii Şcolii Gimnaziale „Márton Ferenc” Bancu,al cărei scop a fost acela de a informa și de a purta un dialog constructiv pe linia prevenirii și combaterii faptelor de natură contravenţională şi penală întâlnite în mediul şcolar. Discuţiile au vizat, de asemenea, şi aspecte privind sancţiunile legale prevăzute pentru aceste fapte, despre modul de comportare în diferite situaţii, precum şi despre efectele negative pe care le produce violența verbală și non-verbală.

Principalul interlocutor al celor 40 de elevi a fost domnul plt.maj. Bencze, vorbitor nativ al limbii maghiare, subofițer care ne-a făcut mândri și prin participarea sa la ,,Misiunea de Pregătire a N.A.T.O. în Afghanistan (NTM-A)”.

Întrebările ce nu s-au lăsat prea mult așteptate au primit din partea jandarmilor răspunsuri clare, în spiritul și litera legii, dar pe înțelesul copiilor, fără a se limita la enumerarea unor articole și paragrafe legislative.

Activitatea este parte a Campaniei de prevenire „La școală, fără violență.”, inițiate și desfășurate în perioada 4 martie – 16 decembrie a.c. de către Inspectoratul de Jandarmi Județean Harghita.

În cadrul campaniei vor fi prezentate legislaţia ce reglementează modul de comportare în societate, riscurile şi vulnerabilităţile cu referire la siguranța elevilor și a profesorilor,vor fi organizate întâlniri cu elevii, aceștia având posibilitatea de a participa la activităţile desfăşurate cu ocazia organizării ,,Zilei porţilor deschise” și le vor fi distribuite materiale informative.

            INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy