Jandarmii harghiteni în sprijinul cetățenilor

0

Articol disponibil în: Magyar Română

O femeie și un bărbat au beneficiat de sprijinul jandarmilor din Harghita Băi și Toplița, ca urmare a unui eveniment nefericit și a rătăcirii într-o zonă de munte împădurită.

Astfel, sâmbătă 25 iunie a.c., în jurul orei 13:30 jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Harghita Băi au fost solicitați telefonic de către administratorul unui parc de aventuri din zona stațiunii, pentru a acorda sprijin unei doamne de 36 de ani, din municipiul Focșani, județul Vrancea, ce acuza dureri la nivelul brațului drept. Jandarmii s-au deplasat de urgență la fața locului, unde au trecut la imobilizarea brațului, în același timp solicitând telefonic intervenția unui echipaj specializat SMURD. Femeia a fost preluată de către echipajul SMURD în jurul orei 14:00 și a fost transportată la Spitalul Județean de urgență Miercurea Ciuc, pentru efectuarea unor investigații suplimentare.

Luni, în jurul orei 00:30, prin intermediul Serviciul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, jandarmii harghiteni din Toplița au fost anunțați despre faptul că, un bărbat s-a rătăcit în zona Măgheruș din apropierea municipiul Toplița. În căutarea bărbatului de 52 de ani, din comuna Gălăuțaș, județul Harghita, au plecat trei jandarmi, în jurul orei 01:30 acesta fiind găsit în zona împădurită numită „Pârâul Găinii”, la aproximativ 3 kilometri de municipiu. Din declarațiile acestuia  a reieșit faptul că, acesta s-ar fi abătut de la drum ca urmare a lăsării întunericului și nu a mai reușit să se orienteze, solicitând astfel sprijinul jandarmilor. Persoana se afla într-o stare fizică bună, nu a solicitat îngrijiri medicale, drept urmare jandarmii l-au condus la domiciliul acestuia.

INFORMARE,  RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy