Județul Harghita, sub Cod Portocaliu și Galben de averse și instabilitate atmosferică

0

Articol disponibil în: Română

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, avertizări Cod Galben şi Cod Portocaliu de averse şi instabilitatea atmosferică, ce vizează peste jumătate din ţară.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 18 iunie, ora 10:00– 19 iunie, ora 10:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică
Zone afectate: conform textului și hărții

      În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în Moldova, Muntenia, jumătatea de est a Transilvaniei și sudul Dobrogei, precum și în Carpații Orientali și Meridionali. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.
Notă: Vremea se va menține instabilă și în zilele următoare.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 18 iunie, ora 14:00 – 18 iunie, ora 23:00
Fenomene vizate:instabilitate atmosferică accentuată, averse torențiale
Zone afectate: conform textului și hărții

      În zona Carpaților Orientali, în estul Carpaților Meridionali și în județele Buzău, Ialomița și Călărași vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50…60 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy