Kelemen Hunor sare în apărarea deputatului fugar achitat în unul dintre dosarele care îl vizează: ”Ar fi bine să știm cine își va asuma responsabilitatea”

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, reacţionează la decizia ÎCCJ de achitare a fostului deputat Marko Attila, în dosarul retrocedărilor ANRP. Liderul UDMR cere asumarea responsabilităţi de către cei vinovaţi. Fostul deputat Marko Attila este însă condamnat definitiv în alte dosare şi se sustrage executării pedepsei, în ultimii ani fiind în Ungaria, scrie stitipesurse.ro

Reacția președintelui UDMR a fost postată pe facebook:

Veste bună: Markó Attila a fost achitat definitiv în unul din cele trei dosare de retrocedare. Noi am avut încredere din prima clipă în nevinovăția lui Attila, acum sperăm, că și în celelate două dosare se va decide la fel. Un om a fost târât prin tribunale și distrus. Ar fi bine să știm, cine își va asuma responsabilitatea pentru asta.

Alături de Marko Attila, ÎCCJ i-a mai achitat marţi, printre alţi, pe Horia Georgescu şi Ingrid Mocanu. Fostul deputat PNL Theodor Nicolescu a fost condamnat la 8 ani închisoare cu executare.

În acest dosar, procurorii DNA au dispus, în 9 aprilie 2015, trimiterea în judecată în judecată a opt persoane care, la data faptelor, făceau parte din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor, precum şi a patru inculpaţi care aveau calitatea de experţi evaluatori autorizaţi.

Anchetatorii susţin că, prin acţiunile sau inacţiunile lor intenţionate, cei 12 inculpaţi au produs un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de aproape 90 de milioane de euro.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy