Mai multe gospodării inundate la Toplița

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Mai multe gospodării au fost inundate în această după amiază la Toplița, în urma formării unor blocaje de gheață pe râul Mureș, după încălzirea bruscă a vremii.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat că unul dintre blocaje s-a format la ieșirea din municipiul Toplița și a dus la inundarea mai multor curți și gospodării.
Pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din patru gospodării și pentru salvarea mai multor animale, care riscau să moară înecate.
De asemenea, în urma monitorizării cursului apei, s-a identificat un al doilea blocaj în zona unui pod peste râul Mureș, existând riscul inundării mai multor anexe, dacă apa ar ieși din matcă.
Ambele blocaje de gheață au o lungime de aproximativ 500 de metri și o grosime de 40 de centimetri, iar pompierii nu pot interveni pirotehnic pentru spargerea lor, întrucât în zonă sunt locuințe.
Alina Ciobotariu a precizat că s-a solicitat ajutorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureș, pentru trimiterea unui utilaj care să intervină mecanic.
Ieri s-au format zăpoare și pe râul Bistricioara, în zona comunei Corbu dar și pe pârâul Mădăraș, în localitatea cu același nume, în ambele cazuri intervenindu-se pentru degajarea cursurilor de apă.
De asemenea, pompierii au acționat în Toplița, Gheorgheni și Păuleni Ciuc, pentru evacuarea apei din gospodăriile mai multor localnici.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy