Incendiu la acoperișul patinoarului din Gheorgheni; pagubele, evaluate la 100.000 de lei

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Un incendiu a afectat, în noaptea de duminică spre luni, acoperișul patinoarului din municipiu Gheorgheni, pompierii reușind să intervină prompt și să limiteze efectele focului.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat că în incendiu a ars acoperișul patinoarului, din fibră de sticlă și azbociment, pe o suprafață de 10 metri pătrați, izolația aferentă și instalația electrică pe o lungime de cinci metri liniari.

Două echipaje din cadrul Detaşamentului de pompieri Gheorgheni, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al localității Lăzarea, au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă, pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul Patinoarului Artificial din municipiul Gheorgheni, ulterior acționând pentru decopertarea acoperişului de pe suprafața incendiată, în vederea depistării și înlăturării tuturor focarelor, incendiul fiind lichidat la ora 02:50. La sosirea echipajelor, ardea acoperişul, cu învelitoare din plăci de fibră de sticlă şi azbociment, cu izolația aferentă, pe o suprafață de circa 10 metri pătrați, existând pericol de propagare la întregul acoperiş al patinoarului. Din fericire, incendiul a fost observat la timp şi semnalat la numărul unic de urgență 112, astfel încât pompierii militari au putut interveni prompt, limitând propagarea incendiului. Au ars: acoperişul şi izolația aferentă, pe o suprafață de circa 10 metri pătraţi, precum şi 5 ml instalație electrică.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit electric, produs la un cablu electric defect sau neizolat corespunzător. S-au salvat şi protejat, în urma intervenției, bunuri materiale în valoare de aproximativ 700.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la aproximativ 100.000 lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy