Mai multe instituții sunt forțate de legislație să se reorganizeze și să facă reduceri de personal. Borboly Csaba: „Cele câteva posturi nu vor rezolva situația economică și datoria țării”

0

Articol disponibil în: Română

Termenul limită pentru punerea în aplicare a prevederilor legale privind reorganizarea și reducerea personalului în instituțiile publice este sfârșitul lunii iunie. În acest sens, Consiliul Județean Harghita a adoptat în ședința ordinară de vineri, 28 iunie, hotărârile care vizează reorganizarea consiliului județean și a instituțiilor subordonate acestuia.

Așa cum a menționat Borboly Csaba, președintele consiliului județean, cu excepția Serviciului Public Salvamont și Salvaspeo al Consiliului Județean Harghita și Direcției Județene de Evidență a Persoanelor, celelalte instituții subordonate și aparatul de specialitate al consiliului județean au fost suspuse reorganizării.

La începutul ședinței, Borboly Csaba, a subliniat că este dureros că reorganizarea afectează și instituțiile subordonate de cultură și că reducerea câtorva posturi nu vor rezolva situația economică și datoria țării.

Totodată, în cadrul ședinței a fost aprobată și documentația privind lucrările de investiții pentru reabilitarea accesului pietonal și auto al Palatului administrativ al Consiliului Județean Harghita.

În vederea dezvoltării rețelei de electrificare  a gospodăriilor izolate din județul Harghita, a fost aprobată darea în folosință gratuită municipiilor Odorheiu Secuiesc și Gheorgheni, orașului Băile Tușnad, comunelor Ciceu, Corbu, Corund, Lăzarea, Lueta, Plăieșii de Jos, Satu Mare, Subcetate, Zetea a unor bunuri aflate în domeniul privat al Județului Harghita.

Respectând tradiția anilor precedenți, Consiliul Judeţean Harghita derulează şi în anul 2024 programul pentru executarea unor cercetări arheologice în județul Harghita,  cercetările din anul acesta fiind: în zona Ciuc – cercetarea cetății Păgâne din Racu, respectiv cercetarea mormintelor din epoca Arpadiană din Sâncrăieni în colaborare cu Muzeul Secuiesc al Ciucului, în zona Odorhei, în colaborare cu Muzeul Haáz Rezső, cercetări arheologice în zona Odorhei și cercetări arheologice în castrul roman de la Inlăceni, în colaborare cu muzeul „Molnár István” din Cristuru Secuiesc, iar în zona Gheorgheni, identificarea și cercetarea non-invazivă a siturilor arheologice și Depresiunea Giurgeului, în colaborare cu Muzeul Tarisznyás Márton.

Din cota de 6% impozit pe venit, comunei Racu i-a fost aprobată repartizarea  sumei de 117 mii lei pentru reparații la pardoseală în Școala Gimnazială Cserei Mihály și comunei Săcel,  a sumei de 250 mii lei pentru reparații la Grădinița din satul Șoimușu Mic.

În vederea realizării drumului de acces la investiția pentru extinderea și modernizarea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc, a fost aprobată asocierea U.A.T. Județul Harghita cu U.A.T. Municipiul Miercurea Ciuc.

Totodată, au fost aprobate cotizațiile la mai multe asociații de dezvoltare intercomunitară care să sprijine activitatea acestora în vederea depunerii unor proiecte care să contribuie la creșterea atractivității județului Harghita și la îndeplinirea obiectivelor de dezvoltare.

  • informații și foto furnizate de Biroul de presă al Consiliului Județean Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy