Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Material lemnos de provenienţă ilicită, găsit de polițiști în mașini și căruțe la Remetea și Cristuru Secuiesc

Foto cu caracter ilustrativ

Poliţiştii harghiteni au identificat două autovehicule, dintre care unul răsturnat, la Remetea, iar la Cristuru Secuiesc doi căruţaşi, toţi cu material lemnos de provenienţă ilicită.

La data de 15.01.2020, în jurul orei 00:30, persoane necunoscute au sustras material lemnos din Cantonul Martonca al comunei Remetea, cu un autovehicul neînmatriculat, pe care poliţiştii l-au găsit răsturnat în afara părții carosabile.

În acest caz poliţiştii desfăşoară cercetări şi investigaţii, în vederea identificării autorilor, în condiţiile în care, împreună cu un pădurar din cadrul Ocolului Silvic de Regim Gheorgheni, au identificat în acelaşi Canton 26 de cioate ale unor arbori de esență răşinoase, precum și material lemnos specia molid aflat la fața locului, provenit din tăieri ilegale.

În aceeaşi zi, în jurul orei 09:30, tot pe raza comunei Remetea, poliţiştii au identificat o autoutilitară încărcată cu peste 3 mc de naterial lemnos, condusă de un localnic pe strada Uj Ut, acesta fiind sancţionat contravenţional, conform Legii 171/2010, cu amendă de 5.000 de lei.

Tot la data de 15.01.2020, în jurul orei 17:40, în urma unei acţiuni de prevenire şi combatere a delictelor silvice desfăşurată pe raza oraşului Cristuru Secuiesc, poliţiştii şi pădurarii au identificat doi căruţaşi, unul din satul Betești şi unul din comuna Porumbeni, bănuiţi că au tăiat fără drept și au încercat să transporte aproximativ 2 mc de material lemnos de esență foioase, speciile carpen, frasin și gorun, situaţie în care cei doi au fosat sancţionaţi contravenţional, conform Legii 171/2010, cu amendă de câte 2.000 de lei.

  • IPJ HarghitaLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *