Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

„Mica Unire – cinste şi preţuire aduse simbolurilor naţionale”

„Mica Unire – cinste şi preţuire aduse simbolurilor naţionale” – sub acest slogan Asociaţia „Iuvenes et senes” din Gheorgheni a organizat o acțiune civică în vederea sărbătoririi Unirii Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859 sau Mica Unire. Această activitate a beneficiat de sprijinul Instituţiei Prefectului judeţului Harghita şi al Liceului Teoretic „Sfântul Nicolae” din Gheorgheni, dar şi de binecuvântarea Episcopiei Ortodoxe Române a Covasnei şi Harghitei.
Câteva cadre ale Centrului de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Gheorgheni, inclusiv locțiitorul comandantului, domnul locotenent colonel Blaga Radu, au participat împreună cu copii lor alături de alți cetățeni ai municipiului Gheorgheni și din împrejurimile acestuia la manifestările ocazionate de această sărbătoare. Astfel, aceștia au petrecut câteva ore de calitate în care au fost confecționate artizanal obiecte cu simbolurile naţionale sub îndrumarea membrelor grupului „Şezătoare la Miercurea-Ciuc”, au fost interpretate și ascultate diferite piese muzicale, în special din genul folk, activitatea finalizându-se cu Hora Unirii.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.