Percheziții în Toplița, Borsec și Tulgheș, la persoane bănuite de activități de contrabandă și comercializarea de produse contrafăcute

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratul General al Poliției Române, la data de 31 mai 2024, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Toplița, în continuarea cercetărilor efectuate într-un dosar penal, întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, punerea în circulaţie a unui produs purtând marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, dar și sub aspectul comiterii unor infracțiuni prevăzute de Codul Fiscal, au pus în aplicare patru mandate de percheziție domiciliară, la domiciliile unor persoane din municipiul Toplița, din localitățile Borsec și Tulgheș.

În fapt s-a reținut că, pe parcursul anului 2024, o persoană ar fi deținut și comercializat produse de curățenie (detergent), despre care există bănuiala rezonabilă că ar fi contrafăcute, iar alte două persoane ar fi deținut și comercializat țigări netimbrate și alcool ce ar fi provenit din activități de contrabandă.

În urma activităților întreprinse, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, aproximativ 70 de litri de detergent, cu privire la care există suspiciunea că ar proveni din activități de contrafacere, 113 litri de lichid incolor cu miros specific de alcool, o instalație artizanală pentru distilare alcool, 36.200 de lei și 100 de euro, precum și mai multe înscrisuri.

Totodată, față de o persoană a fost pus în aplicare un mandat de aducere.

La acțiune au participat polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic, polițiști de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Toplița, precum și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul de Analiză a Informațiilor Harghita.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea tuturor aspectelor relevante în cauză.

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

  • informații și foto furnizate de IPJ Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy