Mihai Târnoveanu: Lupta pentru Inima Țării, Covasna și Harghita, Prioritate Națională! Situație disperată în Arcul Intracarpatic

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Semnal de Alarmă tras de Episcopul Covasnei și Harghitei, Preasfințitul Andrei: în patru ani numărul credincioșilor români a scăzut de la 81.000 la 50.300!

Vicepreședintele Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș, Mihai Târnoveanu, redă un fragment din Cuvântul deosebit de puternic al Preasfințitului Andrei rostit la Sfântu Gheorghe, pe 26 ianuarie, la ”Intâlnirea reprezentanților comunităților românești din județele Covasna, Harghita și Mureș”, organizată de Forumul Civic:

(…) Mă îngrijorează starea neamului nostru românesc din aceste județe. Nu știu câți dintre frățiile voastre știți. În urmă cu patru ani când am preluat Episcopia Covasnei și Harghitei aveam peste 81.000 de credincioşi români în Episcopie, în cele două județe Covasna și Harghita. La recensământul pe care preoții l-au făcut umblând cu agheasma în casele credincioşilor, și cerând rapoartele protopopilor din cele patru protopopiate ale Episcopiei noastre, am rămas cu o durere mare în suflet. Am cerut instituțiilor statului să-mi dea un recensământ și n-au putut pentru că statul român nu a mai făcut un recensămînt din 2011!
Știți cu cât am scăzut?! …actualmente avem 50.030 de credincioşi români!!! Deci cu 30.000 a scăzut Episcopia noastră și mă întreb dacă mergem în ritmul acesta unde vom ajunge?! – (înregistrare consemnată si preluată de la poeta din Târgu-Secuiesc, Mihaela Aionesei).

Mihai Târnoveanu reamintește și de importanța și necesitatea mitingului organizat anul trecut în vară, la București.

Nu degeaba au venit doi ani la rând frații și surorile noastre din Covasna și Harghita în Capitala Țării, la București, nu degeaba au vrut să fie Văzuți și Auziți de românii din întreaga țară și de cei care conduc Instituțiile Statului Român!!! Anul trecut am reușit împreună să oprim Codul Administrativ prin care limba maghiară ar fi devenit a doua limbă oficială în stat, rupând practic cele două județe de țară. Rămân așadar la opinia fermă că revendicările și glasul românilor din Covasna si Harghita se aud cel mai bine prin adunări desfășurate în Capitală, în fața Parlamentului, Președenției sau Guvernului. În momentul în care în fața decidenților politici care conduc România, voința opiniei publice din întreaga țară, conștientizată, trezită, prin aceste forme de exprimare a identității naționale a românilor din cele două județe, va conta mai mult decât voința politică a celor care vor să facă din Covasna și Harghita o enclavă etnică, vom reuși să stopăm dezmembrarea teritorială a țării, vom reuși să oprim transformarea Arcului Intracarpatic într-un deșert etnic românesc. Această Voință publică românească poate deveni acum Scutul de apărare al Inimii Țării. Fără această presiune, cine se îndoiește că actualele partide care contează, nu vor lăsa, ca si până acum, Covasna și Harghita de izbeliște?
Așadar, până nu este prea târziu, cât mai curând, din nou la București. Cu Dumnezeu înainte!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy