Transporturi de material lemnos confiscate de polițiștii harghiteni

0

Articol disponibil în: Magyar Română

La data de 11 aprilie 2024, în jurul orei 19:20, polițiștii aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu au depistat un bărbat de 38 de ani, din Vărșag, în timp ce transporta, în comuna Suseni, cu o autoutilitară, mai mult de 4,30 mc. de lemn de foc, de esență foioase, specia fag, iar în urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că acesta deținea aviz de transport dor pentru 2,49 mc. de lemn.

Polițiștii au confiscat cei 1,90 mc. de lemn, transportați fără documente legale, și au aplicat bărbatului în cauză o sancțiune contravențională de 1.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

La aceeași dată,  în jurul orei 19:30, un bărbat de 40 de ani, din comuna Joseni a fost depistat de polițiști în timp ce transporta cu un ansamblu de vehicule, format dintr-un autoturism și o remorcă, în comuna Suseni,  aproximativ  2,80 mc. de lemn de foc, de esență rășinoase, specia molid, iar în urma controlului efectuat a rezultat faptul că pentru 2 mc. de material lemnos bărbatul nu deținea aviz de însoțire și transport, conform reglementărilor legale.

Lemnul în cauză a fost confiscat, iar bărbatul a fost sancționat contravențional cu 2.000 de lei conform Legii. nr.171/2010.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy