Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Misiunile desfășurate de pompierii militari harghiteni în ultimele 24 de ore

Pompierii militari harghiteni au fost la datorie, în ultimele 24 de ore, pentru asigurarea răspunsului optim la solicitările venite din partea cetățenilor. Majoritatea intervențiilor derulate de salvatori au fost pentru acordarea de prim ajutor, astfel încât 14 persoane au primit asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD.

Totodată, a fost transmis 1 mesaj de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind prezența unui urs, în localitatea Praid.

Județul Harghita se află până diseară, ora 18:00, sub incidența unei atenționări meteorologice COD GALBEN de ninsori însemnate cantitativ, polei și intensificări ale vântului. Peste 1.500 de consumatori din zona Cristuru Secuiesc sunt afectaţi și la această oră de avariile la reţeaua de energie electrică, produse în contextul vremii nefavorabile. Astfel, din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, au fost înregistrate avarii în 8 localități din județ: Secuieni, Eliseni, Bodogaia, Săcel, Uilac, Șoimușu Mic, Vidacut, Șoimușu Mare, însumând un număr de 1585 consumatori nealimentați. Pentru remedierea defecțiunilor acționează în teren echipe ale furnizorului de electricitate.

Având în vedere atenționarea meteorologică COD GALBEN de ninsori însemnate cantitativ, polei, intensificări ale vântului, subunitățile operative ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Oltul” al județului Harghita rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce efecte.

În zona Carpaților Orientali vor predomina ninsorile, moderate cantitativ și va continua să se depună strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 50…60 km/h, pe alocuri viscolind ninsoarea. Notă: Precipitații predominant sub formă de lapoviță și ninsoare vor fi și în zonele depresionare din estul Transilvaniei.

RECOMANDĂRI:

☑ Evitați pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică.

☑ Dacă deplasarea este absolut necesară, să vă informați, în prealabil, dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

☑ Înainte de plecare, asigurați-vă că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip).

☑ Urmăriți la posturile radio/tv buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor.

Informații despre modul de comportare în caz de situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență FII PREGĂTIT, la următorul link: https://fiipregatit.ro/.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.