Misiunile gestionate de pompierii harghiteni în ultimele 24 de ore

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În ultimele 24 de ore, la nivel județean, pompierii militari harghiteni au gestionat 15 intervenții în diferite situații de urgență. Echipajele SMURD au asistat medical 12 persoane în urma celor 12 solicitări pentru acordarea asistenței medicale de urgență, iar echipajele operative au acționat cu promptitudine pentru localizarea și stingerea a trei incendii.

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Miercurea Ciuc au intervenit pentru stingerea unui incendiu, izbucnit, ieri, 27.12.2023, la un depozit de materiale combustibile solide, în municipiu reședință de județ, având drept cauză probabilă acțiunea unor persoane iresponsabile. La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta la baloții din plastic depozitați în clădire, cu  posibilitate de propagare la întreaga construcție, pe o suprafață de circa 200 mp. Datorită intervenției prompte a salvatorilor, incendiul a fost lichidat, salvându-se astfel bunuri în valoare de aproximativ 150.000 de lei. Ca urmare a evenimentului, au ars baloții din plastic și s-a deteriorat clădirea din cauza căldurii degajate.

Tot ieri, echipajele Detaşamentului Odorheiu Secuiesc au fost alertate pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit,  în localitatea Petecu, comuna Ulieș. Ajunse la locul evenimentului, echipajele de stingere au constatat faptul că arderea se manifesta generalizat, pe o suprafață de cca. 20 mp, cu pericol de propagare la casele învecinate. Incendiul a fost localizat în scurt timp și lichidat în limitele găsite. Cauza probabilă a incendiului a fost determinată de coșul de fum amplasat ori neprotejat termic față de materialele combustibile.

Totodată, pompierii militari din cadrul Detașamentului Gheorgheni au intervenit prompt, pentru stingerea unui incendiu izbucnit, noaptea trecută,  la coșul de fum al unei locuințe,  din comuna Lăzarea. Ajunse la locul evenimentului, echipajele de stingere au constatat faptul că ardea funinginea din interiorul coșului de fum, cu pericol de propagare la acoperișul casei, evenimentul fiind de coșul de fum necurățat de funingine.

Având în vedere numărul crescut de incendii înregistrate, amintim faptul că, în perioada sezonului rece, necurățarea coșurilor de fum rămâne printre principalele cauze generatoare ale incendiilor la locuințe și a riscului de intoxicație cu monoxid de carbon.

Țineți cont de sfaturile noastre și nu faceți compromisuri cu siguranța dumneavoastră și a familiei! Este interzisă folosirea sobelor și a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizații, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate! Verificarea, repararea și curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii!

Fiți responsabili și instalați un detector de fum în locuință! Acesta va declanșa alarma încă din stadiul incipient al unui incendiu, ceea ce poate fi un factor important pentru salvarea locuinței și a vieții.

Nu uitați! Salvatorii harghiteni rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.

Fiți prevăzători! Respectați recomandările transmise pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi!

Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și prin aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată, gratuit, de pe App Store și Google Play.

                       COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy