Misiunile pompierilor harghiteni, perioada 19–21 aprilie

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În acest sfârșit de săptămână (19–21 aprilie), pompierii militari harghiteni au răspuns la 14 solicitări pentru gestionarea situațiilor de urgență, la nivel județean.  

În această perioadă, cazurile pentru acordarea măsurilor de prim ajutor au reprezentat cea mai mare pondere a misiunilor efectuate de către salvatori, în urma cărora echipajele SMURD au asistat medical 13 persoane aflate în dificultate.

Concomitent cu aceste misiuni, pompierii din cadrul Detașamentului Miercurea Ciuc și SVSU Ciceu au acționat pentru stingerea unei arderi necontrolate de vegetație uscată, în urma căreia a fost afectată o suprafață de 0,5 ha de teren, în localitatea Ciceu.

Pentru protecția populației, în acest sfârșit de săptămână, au fost transmise 8 mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT, semnalând prezența animalelor periculoase (urși), în localitățile Tulgheș (2), Cristuru Secuiesc (2) și Sândominic (4).

Pentru a fi pregătiți în fața oricărei situații de urgență, accesați platforma națională de pregătire pentru situații de urgență, disponibilă la adresa https://fiipregatit.ro .

De asemenea, descărcați aplicația DSU, care oferă informații utile despre prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență, din App Store sau Google Play.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy