Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Misiunile pompierilor militari harghiteni din ultimele 24 de ore

În cursul zilei de ieri, 16 iunie a.c., în contextul fenomenelor de vreme rea, pompierii harghiteni au intervenit  din nou în sprijinul populației din zonele aflate sub incidența acestora.

Astfel, salvatorii din cadrul Detașamentului de Pompieri Odorheiu Secuiesc au acționat pentru evacuarea apei din pivnița unei case, în comuna Mugeni și dintr-o fântână a unei gospodării din municipiul Odorheiu Secuiesc, strada Pantei. Alte 6 intervenții au constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele de paramedici SMURD.

De asemenea, tot ieri, pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție nr. 2 Toplița au intervenit prompt pentru limitarea efectelor unui incendiu produs la coșul de fum dintr-un apartament situat la etajul IV al unui bloc din municipiul Toplița, strada Dealului. La sosirea echipajelor de intervenție, ardeau circa 1,5 mp lambriu și funinginea din coșul de fum. Pompierii au lichidat incendiul în limitele găsite, evitând propagarea acestuia. În urma acestui eveniment, nu au fost înregistrate victime. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza coșului de fum necurățat de funingine. În urma intervenției prompte, s-au salvat și protejat bunuri materiale în valoare de aproximativ 70.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la circa 500 lei.

Totodată, în ultimele 24 de ore, au fost transmise 2 mesaje prin sistemul RO-ALERT, pentru asigurarea măsurilor specifice de autoprotecție şi avertizarea populației privind prezența unor urși, în orașul Băile Tușnad.

  • ISU Harghita, COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICEFaci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *