Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Noaptea muzeelor pentru a patra oară în oraşul Miercurea Ciuc

Muzeul Oltului și Mureșului Superior vă invită să vizitaţi, în data de 18 mai 2019, expoziţiile, care îmbină armonios caracteristicile noilor tehnologii cu informaţia ştiinţifică rezultată în urma cercetărilor din diverse domenii. În anul 2019 găzduim pentru a patra oară în oraşul Miercurea-Ciuc, județul Harghita „Noaptea Muzeelor”, prin oferirea de acces gratuit publicului la toate expoziţiile şi activităţile organizate.

Program

1.Vizitarea expozițiilor:

  • „Marile bătălii ale Primului Război Mondial din trecătorile Carpaţilor de Curbură- Teledetecţie şi arheologie aeriană” – proiect realizat de MNCR în cadrul Programului Național Centenarul Marii Uniri
  • “Românii din fostele scaune secuiești și Marea Unire” – proiect realizat de MNCR în cadrul Programului Național Centenarul Marii Uniri
  • „Interior tradițional”. Interiorul reconstituie o odaie tradițională în care sunt expuse piese de mobilier – pat, blidar, ladă de zestre, unelte folosite în industria casnică textilă – caier de lână, fus,  roată de  tors, război de țesut, costume populare din zona etnografică Harghita, textile cu rol funcțional și decorativ, vase ceramice pictate etc.
  1. Proiecția filmului documentar ”Tabla Buţii 1916”- după o poveste adevărată din Tranşeele Primului Război Mondial – proiect realizat de MNCR în cadrul Programului Național Centenarul Marii Uniri

Parteneri ai evenimentului: Rețeaua Națională a Muzeelor din România, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Covasna și Asociaţia Cultural-Ştiinţifică ”Carpaţii Răsăriteni”.

Program de vizitare la Noaptea Muzeelor la MOMS: 17.00-21.00 (ora anunţată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator).

Acces: gratuit

Adresă: Str. Petőfi Sándor, nr. 23, Miercurea-Ciuc, jud. Harghita
Telefon: 0266-317726/ E-mail: moms_hr@yahoo.com/Site: www.mncr.ro

 

Pentru detalii despre programul nostru vă rugăm vizitaţi pagina de internet www.mncr.ro sau pagina de Facebook www.facebook.com/mncro.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.