O delegație din partea raionului Strășeni, în pelerinaj la Șumuleu Ciuc

0

Articol disponibil în: Magyar Română

  • „Pace și bine” – mottoul din acest an al pelerinajul de Rusalii ne îndeamnă la a reflecta asupra a ceea ce putem dărui.

În spiritul acestui eveniment important pentru comunitate, o  delegație a Consiliului Raional Strășeni din Republica Moldova, formată din Viorel Jardan, președinte și Liliana Rusnac, vicepreședinte, cu care Consiliul Județean Harghita are o relație de înfrățire, s-a aflat la Miercurea Ciuc.

Principalele aspecte discutate în cadrul întâlnirii oficiale au vizat cooperarea în domeniul culturii și tineretului, schimb de experiență și bune practici în elaborarea și depunerea proiectelor europene, depunerea de proiecte comune, vizite de studiu în domeniul afacerilor, participarea reprezentanților regiunilor la diferite evenimente organizate în baza principiului reciprocității.

Ca rezultat al relației de înfrățire dintre Consiliul Județean Harghita și Consiliul Raional Strășeni se formează și relații de înfrățire între localități din cele două regiuni: Bilbor- Sireți, Voșlăbeni- Scoreni.

La finalul întâlnirii delegația din Strășeni a efectuat o vizită la cetatea Mikó, un ultim popas fiind Mănăstirea Franciscană din Șumuleu Ciuc, simbol al pelerinajului de Rusalii, unde au fost însoțiți de Teodor Dobrean și Ion Proca.

  • informații furnizate de Biroul de presă al Consiliului Județean Harghita

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy