Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

O nouă investiție a Ungariei în Harghita: centru pugilistic la Gheorgheni

Foto cu caracter ilustrativ

 

Sâmbătă la orele prânzului a fost aşezată la Gheorgheni piatra de temelie a unui centru pugilistic ce va fi construit de Asociaţia Sportivă de Box Godako din Transilvania, cu sprijinul statului ungar. Centrul va intra în proprietatea Federaţiei Ungare de Box, potrivit MTI.

La eveniment a participat şi István Bajkai, preşedintele Federaţiei Ungare de Box, care a şi luat cuvântul. La sfârşitul manifestării, el a declarat presei publice ungare: clădirea va fi mai mult decât un centru sportiv, ea va servi în mod indirect rămânerea maghiarilor din Transilvania pe pământul lor natal.

Bajkai a afirmat că obiectivul său este extinderea campionatului de box din Ungaria pe întreg teritoriul Bazinului Carpatic, precum şi participarea cu şanse reale a tinerilor din Transilvania la acest campionat deschis.

“Federaţia Ungară de Box va face totul pentru ca aici, în Transilvania, boxul să fie practicat la nivel înalt şi să se obţină rezultate bune” – a spus preşedintele federaţiei.

Preşedintele Asociaţiei Godako, Árpád Huszár, în declaraţia sa dată agenţiei ungare de presă MTI, şi-a exprimat mulţumirea pentru faptul că, în sfârşit, vor putea fi asigurate copiilor din regiune condiţii de dezvoltare pe care le-au meritat deja cu rezultatele lor.

La manifestare a fost prezent şi călugărul franciscan Csaba Böjte, preşedintele Fundaţiei Sfântul Francisc. Din reţeaua de orfelinate organizate de monah, aproximativ 80 de copii participă la pregătirea tinerilor pugilişti.

Materialul de presă întocmit de Asociaţia Sportivă de Box Godako din Transilvania, organizatoarea programului de pregătire, precizează că termenul de construcţie a centrului sportiv este de 8 luni. O parte a clădirii cu suprafaţă totală de 1601 mp va fi dedicat organizării competiţiilor, în jurul ringului va fi construită o tribună pentru 800 de spectatori.

În corpul de clădire destinat antrenamentelor va fi amenajat o sală de antrenament de 270 mp, unde vor putea lucra în acelaşi timp 40 de sportivi, o altă sală de 140 mp fiind destinat dezvoltării condiţiei fizice a sportivilor. În clădire vor mai fi amplasate vestiare, o cameră de masaj, băi şi un cabinet medical.

Lucrările de construcţie beneficiază de un sprijin de 380 milioane forinţi (1,1 milioane euro), alte 10 milioane forinţi (29 000 euro) urmează să fie cheltuiţi pentru cumpărarea mijloacelor şi instalaţiilor.

Asociaţia Sportivă Godako din Gheorgheni, condusă de Árpád Huszár, încearcă de 5 ani să implanteze în Transilvania sistemul academiilor de pregătire a pugiliştilor. Guvernul ungar a hotărât în decembrie 2017 să sprijine cu 452 milioane forinţi (1,3 milioane euro) construirea unui centru sportiv la Gheorgheni. În anul următor a fost cumpărat un teren la ieşirea nord-vestică a oraşului în scopul construcţiei care va putea începe de acum înainte.
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *