Obiective turistice şi activităţi de vacanţă propuse de aplicația Visit Harghita, ca alternativă la închiderea Salinei Praid

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Aplicaţia Visit Harghita a întocmit o listă cu obiective turistice şi activităţi de vacanţă, ca alternativă la închiderea Salinei Praid.

sursa foto: Visit Harghita

Praid şi împrejurimile sale au mai mult de oferit decât salina. Dacă trebuie să vă regândiţi vacanţa din cauza reparaţiilor în desfăşurare la mină, iată câteva atracţii şi activităţi pentru dumneavoastră!”,  se precizează în descrierea listei de propuneri pusă la dispoziţie atât în aplicaţia mobilă Visit Harghita, cât pe site-ul cu acelaşi nume.

Pe lista de activități alternative se regăsesc Ștrandul cu apă sărată, Canionul de Sare, Casa Fluturilor, Casa Răsturnată  Rezervaţia Naturală „Dealul Sării” sau Centrul Wellness.

Totodată, turiştii sunt îndemnaţi să viziteze obiective turistice sau naturale, precum Rezervaţia Geologică Dealul Melcului din Corund, Muzeul de Aragonit din aceeaşi localitate sau  Statuia „Inima lui Isus” care tronează pe Dealul Gordon.

În plus, cei care şi-au programat vacanţa în zonă sunt invitați să experimenteze diverse activităţi,  cum ar fi  olăritul, prelucrarea iascăi sau prepararea faimosului kürtöskalacs (colac secuiesc).

Din aplicaţia mobilă şi de pe site-ul Visit Harghita pot fi obţinute mult mai multe informaţii despre obiectivele și activitățile zonei, care cu siguranță vă vor  ajuta să aveți parte de o vacanță de neuitat.

Amintim că Salina Praid va rămâne închisă până la punerea în siguranţă a căii de circulaţie, după ce o infiltraţie cu apă şi nămol a afectat sâmbătă, 23 iulie, galeria de acces în baza de tratament.

Potrivit informațiilor furnizate pe pagina de Facebook a Salinei Praid  „activitatea de vizitare a Saline Praid (baza turistică subteran) va fi închisă până la punerea în siguranţă a căii de circulaţie”, fără să fie specificată o dată până la care accesul în subteran nu va fi posibil, aşa cum s-a procedat în primele zile de după incident.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy