Pădurile din Harghita pleacă din țară

0

Articol disponibil în: Română

Cheresteaua și buștenii din Harghita merg în China și Emiratele Arabe Unite și nu în cantități mici. Biroul Vamal Harghita a înregistrat în primul semestru al anului curent 1972 operațiuni vamale.
Modul în care se defrișează și se fură pădurile din Harghita nu mai e de mult o noutate, dovadă stând maldărul de dosare penale făcute pentru furt de masă lemnoasă sau evaziune.
Problema care se pune este aceea că în acest ritm de tăieri, fie ele și legale, în scurt timp județul va rămâne fără o mare parte din păduri.
Se poate observa cu ochiul liber doar analizând parametrii economici că în Harghita se taie din ce în ce mai mult lemn. Luând la întâmplare o firmă de cifra-afaceriprofil din județ, de exemplu Genex Com SRL, se poate observa ca și în cazul altor agenți economici profilați pe tăierea lemnului, o creștere anuală a cifrei de afaceri. În cazul Genex, de exemplu, indicatorii economici aferenți cifrei de afaceri pleacă de la 1 milion lei pe an în anii două mii și ajunge în 2014 la 17.773.662 lei.
Mai toate firmele care se ocupă cu lemn în Harghita, cum e și exemplu de mai sus, înregistrează creșteri ale cifrei de afaceri, ceea ce nu te poate duce decât la gândul că de la an la an crește volumul lemnului tăiat și procesat în Harghita.

D.E.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy