Pași importanți în redeschiderea secției de Oftalmologie a Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În curând, secția de Oftalmologie a Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc va începe activitatea chirurgicală în condiții de siguranță, lucrările fiind aproape finalizate.

 Președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, a transmis că s-au luat toate măsurile pentru ca pacienților să le fie oferită cea mai bună îngrijire.
„Siguranța pacientului este o prioritate în toate secțiile spitalului, iar în ultimele trei luni am accentuat acest lucru. Accidentul nefericit de la Oftalmologie nu se mai poate întâmpla, astfel că actuala renovare a s-a realizat cu resurse nelimitate de energie, timp și materiale pentru siguranța.”, a transmis Borboly Csaba.
Amintim că un număr de 14 pacienţi care au fost operaţi de cataractă senilă la mijlocul lunii ianuarie la secţia de Oftalmologie a Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc au dezvoltat endoftalmită (o inflamaţie a globului ocular), la şase dintre ei fiind identificată bacteria Pseudomonas aeruginosă, iar 13 dintre ei au fost reoperaţi. Trei dintre pacienţii supuși intervenției chirurgicale şi-au pierdut vederea la ochiul operat, şase au vederea deteriorată, iar cinci nu au vederea afectată sau aceasta a fost deteriorată în mică măsură.
  • Detalii, în materialul atașat mai jos: 

>

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy