12 óra leforgása alatt négy esetben jelezték medvék jelenlétét

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Június 14-én este három hívás érkezett a 112-es egységes segélyhívó számon, amelyen medvék jelenlétét jelezték Tusnádfürdőn. A negyedik hívás június 15-én reggel érkezett. A csendőrök mind a négy esetben közbeléptek.

Az első bejelentés 22:00 órakor történt, miszerint egy anyamedve három boccsal bement az üdülőtelep egyik üzletébe megérezve az ételszagot. A mobil csendőregység csapatának helyszínre érkezéséig egy hegyi csendőr zavarta el sikeresen az anyamedvét.

22:50-kor érkezett a második hívás, aki elmondta, hogy egy medve van az üdülőtelep központjában. A közelben tartózkodó csendőrök elzavarták a vadat. Eközben az anyamedve újra megpróbált az élelmiszerüzletbe behatolni, de újra elzavarták.

A harmadik riasztás 23:42-kor történt, egy nő jelentette, hogy medve keres élelmet az egyik kukában. A medvét az erdőbe zavarták.

Hajnali háromkor telefonált egy férfi, aki arról számolt be, hogy a hárombocsos medve a garázsa ajtajánál tartózkodik. Az anyamedvét ismét elzavarták az erdő irányába. A csendőrök még egy ideig a közelben maradtak megbizonyosodni, hogy a vadállatok nem térnek vissza.

A csendőrök emlékeztetik a lakosságot, hogy amikor medvét látnak lakott területen, azonnal hívják a 112-es segélyhívó számot, ne próbáljanak meg közbeavatkozni, ne etessék a vadállatokat, gondosan tárolják a háztartási hulladékot, és ne közeledjenek a medvékhez fényképkészítés céljából.

https://www.facebook.com/watch/?ref=external&v=890578438107474

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy