A avut loc consultarea publică privind amendamentele la bugetul județului Harghita

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Subiectul dezbaterii publice de ieri, 27 iulie, l-a constituit modificarea bugetului de venituri și cheltuieli al județului Harghita, în deschidere fiind prezentată secțiunea de pe pagina consiliului județean unde pot fi accesate informațiile referitoare la acest demers pentru ca cetățenii să poată verifica și formula opinii bazându-se pe o sursă validă.

În debutul dezbaterii, președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba a descris modul în care a fost elaborat bugetul județului și faptul că baza pentru continuarea investițiilor începute a constituit-o suma de 140 de milioane de lei din Programul Anghel Saligny, regulile de distribuire a sumei fiind cauza necesității redimensionării și echilibrării bugetului.

Bugetul județului a fost votat în luna februarie 2022 de 26 de consilieri județeni din 28 prezenți, toți votând în cunoștință de cauză, a subliniat Borboly Csaba.

Documentația ce stă la baza proiectului de act normativ poate fi consultată pe pagina de internet a instituției: https://judetulharghita.ro/informatii-de-interes-public/buget/,  la sediul instituției: Miercurea Ciuc, Piața Libertății nr.5, și la panoul publicitar al sediului Consiliului Județean Harghita.

Proiectul de act normativ se poate obține în copie, pe bază de cerere depusă la Biroul de Relații cu Publicul al instituției.

Totodată, pot fi depuse propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ supus procedurii de transparență decizională până la data de 29 iulie 2022, prin formularul online disponibil pe pagina de internet a instituției la linkul https://judetulharghita.ro/contact/, prin mail la [email protected], prin poştă, pe adresa instituției sau la sediul instituției, la Registratură, între orele 8:00 – 16:00. Materialele transmise vor purta mențiunea „Propuneri privind PROIECTUL de Hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al județului Harghita pe anul 2022”.

Propunerile, sugestiile, opiniile cu valoare de recomandare vor fi publicate pe pagina de internet a instituției, la linkul https://judetulharghita.ro.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy