Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Percheziții în mai multe județe din țară, printre care și Harghita, într-un dosar de înșelăciune și spălare de bani. Prejudiciul este unul uriaș

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi procurorii DIICOT din Bacău efectuează miercuri, 14 decembrie, 32 de percheziţii domiciliare în judeţele Harghita, Galaţi, Constanţa, Ialomiţa, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Mureş, Alba, Bihor, Ilfov şi în Bucureşti, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi spălare de bani.

”În cauză s-a reținut că, la începutul anului 2022, mai multe persoane ar fi constituit o grupare infracțională organizată, specializată în săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în dauna unor societăți comerciale și la încheierea unor contracte de credit/plafon de scontare a unor efecte de comerț, pentru inducerea în eroare a unor instituții financiare nebancare. Pe parcursul anului 2022, la grupul infracțional organizat ar fi aderat și alți membri, care, prin intermediul unei societăți comerciale, folosind identități și calități mincinoase, ar fi achiziționat mărfuri și produse de la societăți comerciale de pe întreg teritoriul țării, pentru plata cărora ar fi emis instrumente de plată, cunoscând că, la termenul scadent, nu va exista disponibil în conturile bancare”, conform unui comunicat de presă emis de Poliţia Română.

De asemenea, pentru obținerea unor câștiguri consistente rapide, după achiziționarea mărfurilor, membrii grupului le-ar fi comercializat unor persoane fizice sau juridice cu prețuri cuprinse între 30-50% din valoarea lor.

Prejudiciul stabilit până în prezent este de aproximativ 3,6 milioane de lei, fiind păgubite 25 de firme.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

La percheziţii participă poliţişti din cadrul brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate şi serviciilor de combatere a criminalităţii organizate din Galaţi, Ploieşti, Alba, Piteşti, Mureş, Oradea, Constanţa, Ilfov, Neamţ, Ialomiţa, Dâmboviţa şi Vâlcea.

Acţiunea este susţinută de luptători din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, jandarmi ai grupărilor de jandarmi mobile din Bacău, Constanţa şi Târgu Mureş şi ai inspectoratelor de jandarmi judeţene din Harghita, Dâmboviţa, Ialomiţa, Vâlcea şi Argeş.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.