Percheziții la contrabandiști cu țigări și alcool: patru persoane – reținute; prejudiciul estimat – 500.000 de lei

0

Articol disponibil în: Română

Polițiștii din Mureș au ridicat 772 de litri de alcool etilic, 408.210 țigarete, 13.430 de lei, 5.300 de euro și 325 de litri de motorină, în urma perchezițiilor efectuate, ieri, pe raza județelor Mureș, Harghita și Suceava. / 4 persoane au fost reținute.

La data de 28 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș au efectuat 32 de percheziții domiciliare pe raza județelor Mureș, Suceava și Harghita, la persoane bănuite de infracțiuni prevăzute de Codul Fiscal, contrabandă cu țigări și alcool.

La acțiune au participat 70 de polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, ai Serviciului de Investigații Criminale — Inspectoratul de Poliție Județean Mureș, ai Poliției Municipiului Târgu Mureș, ai Brigăzii de Combaterea a Criminalității Organizate Târgu Mureș, precum și jandarmi.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat 408.210 de țigarete de contrabandă, 772 de litri de alcool, 13.430 de lei, 5.300 de euro și 325 de litri de motorină.

De asemenea, în cadrul activităților desfășurate anterior în cauză, două persoane, din municipiul Tg. Mureș au fost surprinse, în flagrant delict, pe raza municipiului Toplița, în timp ce transportau 80.000 de țigarete, provenite din contrabandă.

Din cercetări a reieșit că, în cursul acestui an, cei în cauză ar fi achiziționat, comercializat și distribuit, pe raza județului Mureș, însemnate cantități de alcool neaccizat și țigări de contrabandă, provenite din Republica Ucraina și Moldova.

Prejudiciul total cauzat este estimat la 500.000 de lei.

În urma administrării probatoriului, 4 persoane, cu vârste cuprinse între 37 și 40 de ani, au fost reținute, pentru 24 ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de achiziționarea de alcool etilic și de distilate în vrac, de la alți furnizori decât antrepozitarii autorizați pentru producție sau expeditorii înregistrați de astfel de produse, potrivit titlului VII și deținere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării sau marcate necorespunzător, ori cu marcaje false peste limita a 40 litri alcool etilic și contrabandă.

Acestea urmează să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin, cu propunere de arestare preventivă.

Activitățile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției de Informații și Protecție Internă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy